28 серпня – особливий день.

До храму прийшли помолитися та вклонитися плащаниці Пресвятої Богородиці прихожани та віряни нашого міста. Напередодні увечері після Великої вечірні та літії відбувся урочистий винос плащаниці Успіння Пресвятої Богородиці. Плащаниця, чудово оздоблена та прикрашена, буде знаходитися посередині церкви до віддання свята.

Ранішнє богослужіння розпочалося, як звичайно о 7:30 ранку, Божественна Літургія проходила особливо урочисто, під піснеспіви, що вшановують Богородицю, а також світле воскресіння Христове. По закінченні літургії настоятель храму о. Олександр виголосив слово до пастви, у якому, окрім привітання, торкнувся питання віри, важливості виховання наших дітей, особливо у духовному напрямку. Окрім цього він закликав віруючих частіше читати Святе Письмо уголос, адже через це можливо укріпити віру та побачити власні душевні негаразди та вилікувати їх. Настоятель наголосив, що тілесні хвороби є зазвичай наслідком наших душевних недуг. І вони теж потребують уваги та “лікування”. У заключному слові отець Олександр побажав усім присутнім, щоб у їхніх сім’ях завжди перебувала щира любов, взаємоповага, розуміння та мир.

09

Після цілування хреста віряни мали змогу помолитися за благополучний початок нового навчального року, молебень за тих, хто має розпочати, або продовжити навчання 1 вересня відбувається у храмі кожного року. Служба завершилася короткою заупокійною літією та побажанням миру усім присутнім.

28/08/2016праздник_Успения

Переглядів 43

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *